Matematik

Omvendt proportionalitet laves om til ligefrem

11. december 2011 af chariot (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har virkelig brug for en, der kan forklare mig følgende:

Når man har en omvendt proportionalitet y = a/x, hvordan kan det så være, at man kan lave den om til en ligefrem proportionalitet med dette udtryk: y = a*1/x?
Jeg kan simpelthen ikke gennemskue det....

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af NejTilSvampe

1/x = z 

y = a*z 

nu er y proportional med z, eller 1/x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af mathon

 

                               y = a/x

                               y = a·(x-1)                     y er ligefrem proportional med x-1

 


Svar #3
11. december 2011 af chariot (Slettet)

Men kan du/I forklare hvorfor, y kan være ligefrem proportional med 1/x. Jeg kan ikke helt forstå, hvor 1-tallet pludselig kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2011 af mathon

                               y = a/x

                               y = a·(1/x)

                               y = a·(x-1)                     y er ligefrem proportional med x-1

 

.........

        1/x = x-1   pr. definition        x ≠ 0

 


Svar #5
11. december 2011 af chariot (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet laves om til ligefrem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.