Matematik

differentialligning(ændring af koncentration)

12. december 2011 af qrineflip (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

jeg er ved at skrive en opgave og vil bede om jeres hjælp :-)

jeg skriver om depressioner og antidepressiv medicin og skal opstille en model via differentialligninger som viser ændringen af koncentrationen af antidepressiv medicin i blodet.

jeg har fundet frem til at:

sertralin (antidepressiv medicin) har en startkoncentration på 50 mg og en halveringstid på 24 timer, derved kan jeg jo afbilde koordintsystemet men det jeg vil spørge om jeres hjælp til, at differentialligningerne. hvordan skal jeg opstille dem ?

mvh Mette.

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2011 af mathon

en koncentration måles ikke i mg

           

                                             m = 50·(1/2)t/24 =   50·((1/2)1/24)t  = 50·0,971532t       

når
        m måles i mg og t måles i timer


Svar #2
12. december 2011 af qrineflip (Slettet)

hvad er det helt præcist du har fundet der?

tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2011 af mathon

 

                      ...mængden af sertralin i blodet  t timer efter indtagelsen


Skriv et svar til: differentialligning(ændring af koncentration)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.