Kemi

v/v%

12. december 2011 af charlotte3333 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad betyder det, hvis der står

50:50 methanol (hplc grade):destilleret vand (v/v%)

 

Er det så fordi volumen af methanol er 50% mens volumenprocenten af det destillerede vand er 50% ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af mathon

 

                     volumenforholdet
                                                        
methanol : vand  =  50 : 50
 


Svar #2
12. december 2011 af charlotte3333 (Slettet)

tak! Men hvorfor står der så "v%" - man skulle tro det havde noget med volumenprocenten at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af mathon

  

                            50/50 pr 100 volumenenheder

 

                            % er en symbolsk måde at skrive "100" på = 010 = 0/0 = 0/0


Skriv et svar til: v/v%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.