Matematik

Reducering

12. december 2011 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave wronski-determinanten for funktionsparet:

f1(x)=Cos(kx)   f2(x)=Sin(kx)

Hvor

f1´(x)=-k*Sin(x)    f2´(x)=k*Cos(kx)

Altså får jeg 

W(Cos(kx),Sin(kx))=Cos(kx)*k*Cos(kx)-(-k*Sin(kx)*Sin(x))=

Cos^2(kx)*k+Sin^2(kx)*k=

k(Cos^s(kx)+Sin^2(kx)) 

Nu skal jeg så gerne videre, men jeg kan ikke lige se hvordan. Jeg skal gerne have W(f1,f2)=k men kan ikke lige se hvordan(Cos^s(kx)+Sin^2(kx))=1. Hvis der er nogen som kan forklare det ville det være fantastisk?  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af PoKulaKi (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Grundrelationen


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2011 af mette48 (Slettet)

Ifølge pythagoras er

sin2v + cos2v = 1

Jeg går ud fra at coss er en skrivefejl


Svar #3
12. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Ja tak for hjælpen;)

 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.