Matematik

Har brug for hjælp til en matematik opgave om industrirobotter!!!!

12. december 2011 af MaRa22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figuren viser:
1982=62
1983=76
1984=114
1985=164
1986=210
1987=287
1988=349
1989=410
1990=489
1991=552

a) Vis vha. regression, at udviklingen fra 1986 til 1991 med god tilnærmelse kan beskrives med en lineær model. Angiv desuden modellens regneforskrift.


b)  Hvilket år vil antallet af industrirobotter ifølge modellen overstige 1000?


c) c) Gør kort rede for, hvad modellen siger om udviklingen af antallet af industrirobotter over tid.

Det oplyses, at antallet af industrirobotter i 1995 var 748. Kommentér bl.a. på baggrund heraf modellens begrænsninger.

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Sheldorin (Slettet)

Ville måske overveje et scatterplot og så indtegne en tedenslinje hvor man husker at krydse af så den viser forventningsgraden R^2 og ligningen for modellen.

Dette gøres jo let i Excel


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til en matematik opgave om industrirobotter!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.