Matematik

Opskriv en ligning

12. december 2011 af MariaDahl (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder, at jeg skal opskrive en ligning for linjen m, når den går gennem punktet P og har hældningen a.

P (1, -9) og a = -3

Hvilken formel skal jeg bruge??

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Liniens ligning har formen y = ax + b . Hældningskoefficienten er opgivet. Bestem b ud fra oplysningen om punktet P.


Svar #2
12. december 2011 af MariaDahl (Slettet)

OK.

Men hvordan kan, fx, y - 3 = 3(x - 4) skrives om til y = 3x - 9 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at gange ind i parentesen og isolere y på venstre side.


Skriv et svar til: Opskriv en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.