Matematik

Differentialregning

12. december 2011 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find steder hvor grafen for f3 (x) har vandret tangent.  Er der ét eller flere?  Hvad er største værdi for  f3 (x).

f3(x)=√x - x           f’(x) y= 1/(2⋅√x - x)

Er der nogen der kan hjælpe mig?

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Differentier først funktionen f3(x), og løs så ligningen f3'(x) = 0 .


Svar #2
12. december 2011 af ilubabs (Slettet)

f3'(x)=1/(2⋅√x - x)

f'3'(x) = 0
1/((2⋅√x )- x) = 0

x = ,6


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt med dine parenteser.

f3'(x) = 1/(2√x) - 1

f3'(x) = 0 ⇒ 1/(2√x) - 1 = 0 ⇒ 1/√x = 2 ⇒ x = 1/4


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.