Matematik

Toppunkt

12. december 2011 af MariaDahl (Slettet)

f1(x) = 2x^(2) + 3x + 2
a = 2
b = 3
c = 2
d = 3^(2)-4*2*2 ? −7

x = ingen løsning

Kan man så finde skæringspunkt i y-aksen, hvis den ikke skærer i x-aksen?

Kan det passe, at toppunktet ligger omkring (1 , 1) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, at der ikke er nogen skæringspunkter med x-aksen.  Skæringspunktet med y-aksen udmærker sig ved at x = 0 .

Benyt formlen for toppunktets koordinater til at beregne det. Dit forslag er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2011 af peter lind

Skæringen med y aksen finder du ved at sætte x= 0

Dit toppunkt er forkert. x koordinaten til toppunktet kan findes ved at løse ligningen f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af Tyrael (Slettet)

f1(x) = 2x2+3x+2

Anvend 

xT = (-b/2a)

Når du har fundet x-værdien, indsætter du bare den fundne x-værdi på x's plads i f1(x) for at finde y-værdien. 

 


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.