Matematik

Potens vækst

13. december 2011 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sammenhængen mellem en tsunamis hastighed og vanddybden, den befinder sig ved, er givet ved ligningen
y = 3,132·d0,5 ,
hvor y er hastigheden (målt i m/s), og d er vanddybden (målt i m).

1 Bestem tsunamiens hastighed ved 100 meters vanddybde og ved 3 kilometers vanddybde.

3,132•1000,5 = 31,32

3,132•30000,5

 

er det rigtigt?


2 Hvor mange gange større er tsunamiens hastighed ved vanddybden d1 end ved vanddybden d, når
d1 er 5 gange større end d?

 

hvordan laver man 2'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2011 af WHiP (Slettet)

1 ser rigtig ud.

2. Løs 3,132*(d+T)^0,5=5*(3,132*d^0,5)


Svar #2
13. december 2011 af simonlinn (Slettet)

men hvad er d og T?


Svar #3
13. december 2011 af simonlinn (Slettet)

eller hvad er T?


Skriv et svar til: Potens vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.