Matematik

Bevis for formlerne for a og b i y=b*a^x

13. december 2011 af NickyB (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave en opgave hvor jeg skal give et bevis for formlerne for a og b i y=b*a^x, men jeg er meget usikker på hvilken løsning jeg egentlig skal bruge. Skal jeg bare bruge formlerne for a og b i dokumentet? Nogen der kan være søde og hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at bevise formlerne for a og b, når man kender to punkter på grafen for den eksponentielle vækstfunktion.


Svar #2
13. december 2011 af NickyB (Slettet)

Jamen, jeg forstår ikke helt hvad man skal dvs.  hvordan man beviser det, kan du forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man antager, at man kender to punkter på vækstfunktionens graf, (x1 , y1) og (x2 , y2) . Der gælder så

y1 = b·ax1

y2 = b·ax2

Bestem nu a og b ud fra disse to ligninger.


Svar #4
13. december 2011 af NickyB (Slettet)

Det er ikke de her to metoder man bruger, vel?

a = (x2-x1)√(y2÷y1)

b = y1÷ax1


Svar #5
19. december 2011 af NickyB (Slettet)

Er der ikke nogen der kan svare mig på hvilke metoder man bruger? :(


Skriv et svar til: Bevis for formlerne for a og b i y=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.