Matematik

Numerisk løsning af 2. ordens differentialligninger

13. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man 2. ordens differentialligninger numerisk? Kan I evt. vise det? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af NicolineC (Slettet)

http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Matematik_og_statistik/Analyse,_vektor-_og_matrixregning_og_funktionsteori/differentialligning/differentialligning_%28Numerisk_l%C3%B8sning%29


Svar #2
13. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Vil du ikke læse det inden du linker til det:

At løse den ordinære første ordens differentialligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Linket er nu ikke helt ved siden af, for det beskriver metoder til at løse en 1.-ordens vektordifferentialligning af formen

u' = f(t,u) .

En 2.-ordens differentialligning, f.eks. af formen

y'' + p(t)·y' + q(t)·y = s(t)

kan omskrives til en 1.-ordens vektordifferentialligning ved at sætte

u(t) = (u1(t) , u2(t)) = (y(t) , y'(t)) ,

hvorved man har

u1'(t) = u2(t)

u2'(t) = s(t) - q(t)·u1(t) - p(t)·u2(t)

og den ligning kan så løses numerisk med de metoder, der behandles i det omtalte link eller lignende.


Svar #4
14. december 2011 af placebo321 (Slettet)

TAK. Det var lige hvad jeg skulle bruge! :D Er der nogen grund til at du ikke bruge den uafhængige variable x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan da være underordnet, hvad man kalder den uafhængige variable. Hvis du hellere vil kalde den x, så kald den da x.


Skriv et svar til: Numerisk løsning af 2. ordens differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.