Matematik

4y=4x+a er tangent til grafen f(x)=√x . Bestem a.

13. december 2011 af Stevn (Slettet)

Jeg har problemer med at gribe opgaven an, hjælp er således meget kærkommen: 

4y=4x+a er tangent til grafen f(x)=√x . Bestem a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af peter lind

divider de lineær ligniong med 4 og sæt resultatet = f(x). Det skal give netop 1 løsning.

Alternativt Fin f'(x) Og sæt den til hældningen af linien

Det giver x koordinaten til punktet hvor tangenten rører grafen


Skriv et svar til: 4y=4x+a er tangent til grafen f(x)=√x . Bestem a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.