Matematik

Beregning af spredning der ikke vil beregnes

14. december 2011 af hahaogbaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er ved at skrive SRP, og mangler kun en beregning.

Jeg skal beregne spedningen i et forsøg med kapselfremstilling, hvor spredningen skal beregnes for at tjekke hvor meget kapslernes vægt spreder sig fra det, vægten burde være for dem.

(∑(x-x ¯ )^2 )/((n-1) )
De kendte værdier indsættes i formlen:

((0,28068-0,276305)^2+(0,27848-0,276305)^2+(0,26618-0,276305)^2+(0,27988-0,276305)^2)/((4-1) )=√(4,638917•?10?^(-5) )=0,00681096

Gennemsnittet af de fire fyldte kapsler beregnes:

0,28068+0,27848+0,26618+0,27988=1,10522/4=0,276305

(∑(x-0,276305)^2 )/((4-1) )
Men når jeg beregner ovenstående, vil det ikke give noget resultat. Der står bare ≈0,3333333•?\¦(x-0,276305)^2, som jeg ikke lige regner med kan være det rigtige resultat.

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Skriv et svar til: Beregning af spredning der ikke vil beregnes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.