Kemi

Molær??? Kobber(II)sulfat??? HJÆLP

14. december 2011 af Elev3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Jeg har fået stillet opgaven:

Forklar hvordan du vil lave en 0,100M kobber(II)sulfat opløsning, hvis den ikke var lavet i forvejen.

Så går jeg ud fra, at man skal finde ud af hvor meget kobber og hvor meget sulfat man skal blande sammen for at få 0,100M kobber(II)sulfat. Men jeg kender ikke molæren for kobber eller sulfat. Så jeg er i tvivl om hvordan jeg skal løse opgaven. 

HJÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af lasols (Slettet)

hvis du henter bøtten med sulfat skal jeg nok lave det for dig :p

 

ej spøg til side, du kan ikke have en ion uden en modion sulfat er den negative ion, kobber(II) er din positive ion, du kal derfor bestemme molmassen af kobbersulfat  og derefter bestemme hvor meget kobbersulfat di skal afveje til en 0,1M opløsning

 

og jo du kende molariteten af både kobber og sulfat... idet der er en kobber per sulfat og du skal have o,1M kobberulfat må der også være 0,1 M kobber (II) og 0,1M sulfat


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2011 af mathon

først behovvurderes volumenet V:

       deraf har du
                                 n = V·(0,100 mol/L)
og                                                                               vandfrit
                                 m = n·M = V·(0,100 mol/L)·(159,61 g/mol) = V·(15,961 g/L)


Skriv et svar til: Molær??? Kobber(II)sulfat??? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.