Matematik

retvinklet trekant

14. december 2011 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en retvinkel er der bogstaverne: abc, hvad er abc i en der er RST? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

I en trekant ligger siderne a, b og c over for vinklerne A, B og C. I en trekant, der kaldes RST, ligger siderne r, s og t over for vinklerne R, S og T.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2011 af nielsenHTX

i en retvinklet trekant kalder man siderne a,b og c og vinklerne A,B og C det er bare noget man kalder dem.

så sidderne i trekanten RST kaldes r,s og t og vinklerne kaldes R,S og T


Svar #3
14. december 2011 af boogieboy (Slettet)

ja, men når vinkel S er 90 grader, og det plejer og være vinkel C der er 90 grader, og her står s ikke til sidst? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det må være S, der er 90º, og så kaldes hypotenusen for s.


Svar #5
14. december 2011 af boogieboy (Slettet)

I en retvinklet trekant RST er S = 90°, R = 24° og s = 6 cm

jeg kan jo ikke bruge pythagoras til at regne to sider ud, jeg ved jo ikke hvor lange r og t er ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2011 af nielsenHTX

#5 nej men du kan bruge cos og sin i retvinklet trekant.


Svar #7
14. december 2011 af boogieboy (Slettet)

cos(24 grader = 0,91354544576 og sin(66 grader giver det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2011 af nielsenHTX

cos(R)=t/s find t

sin(R)=r/s find r


Svar #9
14. december 2011 af boogieboy (Slettet)

jeg kan sku ikke finde ud af det, forstår det virkelig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2011 af hej2010 (Slettet)

#5

Her er et link der også kan hjælpe ;)

http://cossincalc.com/


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis du ikke kan finde ud af det, når trekanten ikke hedder ABC, så lav en tegning af trekanten, hvor den rette vinkel kaldes C og de to andre vinkler A og B, og marker på tegningen, hvad der er kendt. Indsæt nu i de formler, du kender for trekant ABC.


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.