Matematik

Hjælp til en tricky rente opgave? Det haster :/

14. december 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder således:

Dette beløb(463272kr) indsætter han hvert år på en opsparingskonto, der giver 4,5% p.a (4,5% = 0,045)

Og tidsperioden er 10 år.                                                O = b * (1+0,045) ^n - 1 / 0,045

                                                       O = det opsparede beløb. b = det årligt indsatte beløb. n = antal år.

 

 

På forhånd tusind tak for dem der gad og at hjælpe.. :D

Der må meget gerne beskrives trin for trin hvordan hvis i gider :)

                                                                                             

 

                                                                                             


Svar #2
14. december 2011 af WhatTheFu (Slettet)

#1
 

se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#annuitet

 

Det ser meget smart ud, men jeg forstår simpelthen intet :(.. jeg er nød til at formulere det til detaljer i en blækregingsopgave


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2011 af SuneChr

Find formlen frem for summen af en kvotientrække, hvis den er gået i glemmebogen.

10 årlige indbetalinger á 463272 kr til en rente på 4½% p.a.

Af de årlige indbetalinger på 463272 kr er den sidste lige foretaget, så den har ingen renter trukket. Den næstsidste har stået på rente i 1 år, den tredjesidste har stået på rente  i 2 år, o.s.v.

Der står altså i alt:

463272 + 463272·1,0451 + 463272·1,0452 + ..................... + 463272·1,0459

hvoraf det ses, at være summen af en kvotientrække med første element 463272 og kvotienten 1,045.

Vi reducerer og får:    463272·(1,04510 - 1) / (1,045 - 1)

Skulle give knap 5,7 mio kr.

 


Svar #4
14. december 2011 af WhatTheFu (Slettet)

#3


Find formlen frem for summen af en kvotientrække, hvis den er gået i glemmebogen.

10 årlige indbetalinger á 463272 kr til en rente på 4½% p.a.

Af de årlige indbetalinger på 463272 kr er den sidste lige foretaget, så den har ingen renter trukket. Den næstsidste har stået på rente i 1 år, den tredjesidste har stået på rente  i 2 år, o.s.v.

Der står altså i alt:

463272 + 463272·1,0451 + 463272·1,0452 + ..................... + 463272·1,0459

hvoraf det ses, at være summen af en kvotientrække med første element 463272 og kvotienten 1,045.

Vi reducerer og får:    463272·(1,04510 - 1) / (1,045 - 1)

Skulle give knap 5,7 mio kr.

 

Tusind tak (: men kan jeg godt nøjes med at skrive 463272·(1,04510 - 1) / (1,045 - 1) i opgaven alenestående, eller skulle jeg fylde lidt mer på? hvis ja hvad skulle jeg skrive, vil nemlig super gerne have 12 :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. december 2011 af SuneChr

Hvis du skal vise, hvordan formlen for opsparing er fremkommet, skal du læse om kvotientrækken og summen heraf, og så vise, at opsparingsformlen ér en kvotientrække.

Skal du ikke vise dette, er det sikkert nok at vise formlen   463272·(1,04510 - 1) / (1,045 - 1) 

 


Skriv et svar til: Hjælp til en tricky rente opgave? Det haster :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.