Kemi

Hjælp!!

14. december 2011 af anne223 (Slettet)

Opgave 1
Beregn massen af den mængde ethanol (alkohol), som teoretisk set kan dannes ved gæring af 1,00 kg sukker. Reaktionsskemaet er:
C12H22O11 + H20      →     4CH3CH2OH  +  4CO2
   (sukker)                              (ethanol)

 

Opgave 2
0,175g af en væske bringes til gasform ved opvarming, og gassens volumen måles til 0,0563L ved 120 grader Celsius og 1,013 bar. Beregn stofmængden af idealgasloven, og beregn dernæst stoffets molare masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Enhver (Slettet)

Opgave 1:  Brug formlen m=n*M  til at beregne nsukker.  På reaktionsskemaet kan du se, at sukker og ethalnol reagerer i forholdet 1:4.  Gang derfor nsukker  med 4, og du har nethanol. Nu kan du beregne massen af ethanol vha. formlen  m=n*M.  

 

Opgave 2:  idealgasloven er  p*V = n*R*T  hvor du ved at  V=0,0563L ,  T= (120+173,15)K   og  p=1,013 bar = 1atm. R=0,0821 L·atm·K-1·mol-1.

Så kan du beregne n.  Derefter kan du beregne den molare masse vha. formlen m=n*M.  hvor du kender n og m.


Svar #2
14. december 2011 af anne223 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.