Matematik

linear ligning

15. december 2011 af sashii

Jeg har tegne en ret linje og har følgende oplysninger:

Hendes indkomst er: I= $4800

Prisen på vare x: $8

Prisen på vare y: $12,50

For at finde hældningen: (Py/Px)=(8/12,50)=-0,64

Y=(I/Py)-(Px/Py) = (4800/8)-(12,50/8)=598,438

y=ax+b <=> y=-0,64x+598,438

Jeg skal så også lige sige at det er økonomi jeg læser, og det er derfor jeg ikke finder hældningskoefficienten a ved at bruge (y2-y1)/(x2-x1) ... selvom jeg meget vel ku have gjort det. Og grunden til at jeg ved at jeg har med en lineære ligning at gøre er fordi jeg ved der er tale om en budgetlinje.


Skriv et svar til: linear ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.