Kemi

redoxreaktionsskema og titrering

15. december 2011 af hmmthea (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har brug for hjælp til en opgave i kemi:

En legering består af kobber og sølv

0,858 g af legeringen opløses i overskud af koncentreret salpetersyre, hvorved følgende redoxreaktioner forløber:

Cu(s) + NO3^-1 (aq) --> Cu^+2 (aq) + NO2(g)

Ag(s) + NO3^-1 (aq) --> Ag^+(aq) + NO2(g)

a) afstem de to reaktionsskemaer. Jeg ender hele tiden med at få 3 O på venstre side og 4 O på højre side

 

Den sure opløsning fortyndes med vand, hvorefter den titreres med 0,104 M  NaCl. Ved titreringen udfældes der AgCl, og ved ækvivalenspunktet er der brugt 29,5 mL af NaCl-opløsningen.

b) beregn massen af udfældet AgCl

c) Beregn legeringes kobberindhold, idet resultatet angives i masseprocent.

 

Håber meget der er nogen som kan hjælpe og give mig nogle vink, da jeg længe har siddet og tænkt men ikke kommer videre :)

Hilsen Thea :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af mathon

                                     0                +5                          +2                  +4
                                    Cu (s)    +    NO3-1 (aq)    --->    Cu2+ (aq)    +    NO2 (g)

 

 

                                    Cu (s)    +   2 NO3-1 (aq)   +   4 H+ (aq)   --->    Cu2+ (aq)    +   2 NO2 (g)   +   2 H2O (l)


Svar #2
15. december 2011 af hmmthea (Slettet)

Hejsa. Mange tak for hjælpen. Glemte at skrive at jeg godt kunne finde ud af det første reaktionsskema :S Ups  - men tusind tak alligevel :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2011 af mathon

                              0                 +5                           +1               +4
                              Ag (s)     +    NO3-1 (aq)    --->    Ag+(aq)    +    NO2 (g)

 

                              Ag (s)     +    NO3-1 (aq)    +    2 H+(aq)    --->    Ag+(aq)    +    NO2 (g)   +   H2O (l)


Svar #4
15. december 2011 af hmmthea (Slettet)

tusind tak! :)


Svar #5
15. december 2011 af hmmthea (Slettet)

er der nogen som kan hjælpe med b og c? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2011 af mathon

b)
             stofmængdeforhold
                                                       Ag+ : Cl-  =  1 : 1

            n(Ag+) = n(AgCl) = V·c = (0,0295 L) · (0,104 mol/L) = 0,003068 mol

            m(AgCl) = n·M  =  (0,003068 mol) · (143,34 g/mol)    0,440 g

 

c)
            m(Ag) = (0,003068 mol) · (107,87 g/mol)  0,331 g           

            m(Cu) = (0,858 g) - (0,331 g) = 0,527 g

            Cumasse% = (0,527 / 0,858)·100% ≈ 61,4%


Svar #7
15. december 2011 af hmmthea (Slettet)

TUSIND TAK! :)


Skriv et svar til: redoxreaktionsskema og titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.