Kemi

Oxidationstallet

16. december 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogen ved beregning vise mig hvordan man finder oxidationstallet for H2SO4? Det handler vist om summen af de indgående atomers oxidationstal, som er lig med partiklens ladning, så jeg ved resultatet er 0, men hvordan man gør det ved beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af mathon

 

                          +1   +6    -2
                           H2    S    O4


Svar #2
16. december 2011 af mathbj (Slettet)

OT for S = +4 i SO2 hvorfor det? Når der ikke er nogen ladning skal summen give 0, men jeg får S = +4 og O = -1*2 = -2 dermed +2?

Hjælp: To sammenhængde iltatomer kaldes peroxider og oxygen har derfor oxidationstallet -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2011 af mathon

 

                     +4    +    2·(-2)  =   +4   +   (-4)   = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2011 af mathon

 

                               +1   -1
                                H2   O2
                                                     2·(+1)   +   2·(-1)   =   +2   +   (-2)   =   0


Skriv et svar til: Oxidationstallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.