Fysik

Fysik hjælp

17. december 2011 af narunodanna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg har lidt problemer med min fysik aflevering. Opgaven lyder således

En slæde på 40 kg trækkes hen over et vandret underlag. slædes påvirkes skråt opad med en kræft på 120 N, som danner en vinkel på 35 grader med vandret. Slæden bevæger sig med en konstant fart på 2,0 m/s over en strækning på 32 m.

Hvor stort et arbejde udføre krafternes vandrette komposant på slæden?

Hvor stort et arbejde udføre gnidningskræfterne på slæden?

Hvor stor er gnidningskoefficienten?

 

Har bare brug for at vide hvilke formler jeg skal bruge, på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2011 af MieKristensen (Slettet)

Du skal projicere kræften med vinklen ned i vandret vha. cos/sin i retvinklet trekant.

Arebejde=Kraft * vej

A=F*s

Gnidninskraften er Normalkraften * gnidnindkoefficienten.

Husk at konstant fart => acceleration=0 => Fres=0.

Tror det er ca. det d behøver at vide :)


Svar #2
19. december 2011 af narunodanna (Slettet)

Mange tak for svaret :)

Passer denne forklaring som svar på "Hvor stort et arbejde udføre gnidningskræfterne på slæden?"

Da der er en konstant fart, er acceleration=0, dvs. at Fres =0. For at dette skal passe må de forskellige krafter ophæve hinanden. Derfor må arbejdet fra gnidningen være -3,84 KJ

 


Skriv et svar til: Fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.