Matematik

Eksponentielle sammenhænge?

17. december 2011 af Andersheedegaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

OPGAVE 4 - EKSPONENTIEL SAMMENHÆNG ID
Bestem fordoblingskonstanten eller halveringskonstanten for hver af følgende eksponentielle udviklinger:
1. y = 12• 1,37x
2. y = 0,34• 1,01x
3. y = 457• 0,96x
4. y = 77• 0,65x

 

Hvordan udregner man dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af peter lind

Det må da stå i din bog. Ellers kan du se det på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2011 af Tyrael (Slettet)

Fordoblingskonstanten er givet ved

T= log(2)/log(a), hvor a > 1

dvs.

y  = 12·1,37x

T2 = log(2)/log(1,37) = ...

y = 0,34·1,01x

T2 = log(2)/log(1,01) = ...


Halveringskonstanten er givet ved


T1/2 = log(1/2)/log(a), hvor 0 < a < 1

dvs.

y = 457·0,96x

T= log(2)/log(0,96) = ...

y = 77·0,65x

T2 = log(2)/log(0,65) = ...
 


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhænge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.