Matematik

matematik c

18. december 2011 af hanus01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er i gang med en aflevering. 

og en af mine opgaver lyder således: 

bestem ved beregning forskriften for den lineære funktion f, som er bestemt ved: f(2)=-5 og f(-2)=1 hvordan skal jeg regne den ud? Forstår ikke helt spørgsmålet. Nogen der kan hjælpe tak!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2011 af anonym000

Dvs at du har punkterne (2,-5) og (-2,1)

Det kan du bare sætte i formellerne: a=(y2-y1)/(x2-x1)

og b finder du ved: y1-ax1

- - -

...............


Svar #2
18. december 2011 af hanus01 (Slettet)

okay tusind tak! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2011 af Radamel (Slettet)

Der er givet to punkter nemlig

(2,-5) og (-2,1)

hældningskoefficienten a bestemmes vha. følgende formel:

a= y2-y1/x2-x1

a=-2-2/1-(-5)= -2/3

b bestemmes vha. nedenstående formel:

b = y1 – a · x1= -5 -2/3 · 2 = -19/3

Forskrfiten for den lineære funktion er:

f(x) = -2/3x -19/3 


Svar #4
18. december 2011 af hanus01 (Slettet)

kan du evt. også hjælpe mig med denne "en lineær funktion kan fremstilles på følgende måde:  f(x)=ax+3 bestem hældningskoefficenten a, således at a) grafen går gennem (6,0) er der en måde man kan finde a på? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. december 2011 af whereab (Slettet)

Du ved at f(6)=0 så

a·6 +3 = 0  ⇔  a=-½


Svar #6
18. december 2011 af hanus01 (Slettet)

skal jeg bare isolere a? 

 


Svar #7
18. december 2011 af hanus01 (Slettet)

kan du ikke give mellemregningerne så det bliver lidt overskueligt at finde ud af?:)


Brugbart svar (2)

Svar #8
18. december 2011 af whereab (Slettet)

a·6 + 3 = 0

Træk 3 fra på begge sider af lighedstegnet:

a·6 = -3

Divider med 6

a = -3/6 = -½


Svar #9
18. december 2011 af hanus01 (Slettet)

tusind tak ! kan du evt. også hjælpe med denne "x/9-4 <(eller lig med) 5(x+1)/3 + 1? 


Brugbart svar (2)

Svar #10
18. december 2011 af whereab (Slettet)

x/9 - 4 ≤ 5(x+1)/3 + 1

x - 36  ≤ 15(x+1) + 9

x - 36  ≤ 15x + 15 + 9

  -14x  ≤  60

        x  ≥  -60/14 = -30/7


Svar #11
18. december 2011 af hanus01 (Slettet)

tak! hvad så med denne 1,5 x - 1 ≤ 2 x + 1 ≤ 5 - x


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Løs de to uligheder hver for sig

Resultatet vil være det (lukkede) interval, der tilfredsstiller begge uligheder.

;-)


Svar #13
18. december 2011 af hanus01 (Slettet)

er det her en ulighed for sig selv 1,5 x - 1 ≤ 2 x og den for sig selv 1 ≤ 5 - x


Brugbart svar (1)

Svar #14
19. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Dette er den ene ulighed:

1,5 x - 1 ≤ 2 x + 1

og dette er den anden ulighed:

2 x + 1 ≤ 5 - x

Hver gang du løser en af dem, får du en talmængde, der tilfredsstiller den pågældende ulighed.

Da din forskrift kræver, at begge uligheder er tilfredsstillet, må du til slut tage fællesmængden af de to talmængder, du har fundet.

;-)


Skriv et svar til: matematik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.