Matematik

Hvordan skal man lave den sidste opg.

18. december 2011 af anonym000

Hej

Det er punkt 7 som jeg ikke ved hvordan man laver..?

jeg har lavet sådan nogen opgaver før, men den her er lidt anderledes...

Kig i PDF-filen..

På forhånd tak..

Vedhæftet fil: scan0001.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

1. Afsæt punkterne (0,50.6)   (1,54.7)  osv. i et koordinatsystem, ao konstatér, at de stort set ligger på en ret linie.
 

2.  Lav en lineær regression på dem.
 

3.  Indsæt x=12 i din f(x)
 

4.  Indsæt x=20 i din f(x)
 

5.  Lad f(x) være 150, og se, ved hvilket x funktionen overstiger dette tal
 

6. a er den årlige stigning, b er det oprindelige antal (ca.)
 

7.  Eftersom din regression giver R^2 = 0,998 som er tæt på 1, må modellen betegnes som ret nøjagtig.


Svar #2
18. december 2011 af anonym000

 

2. Skal jeg gøre det på lommeregner..? eller er det bare på grafen..?

Der står jeg skal benytte milimeterpapir.. så jeg må ikke lave det vha. CAS ..? 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Regression laves ved at lægge tallene ind i din lommeregner.

Millimeterpapir er fint - men det har ikke noget med CAS eller ikke CAS at gøre.

;-)


Svar #4
18. december 2011 af anonym000

Der står at jeg SKAL benytte milimeterpapir.

Okay. har forstået det.

- - -

...............


Svar #5
18. december 2011 af anonym000

I punkt 2.

skal jeg bestemme regneforskriften for den graf som jeg har tegnet el. hvad?

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja - når du har lagt tallene ind i lommeregneren (#1), og beder den lave en lineær regression på dem - så får du jo din forskrift -


Svar #7
18. december 2011 af anonym000

Jeg kan bare ikke se ideen i, at jeg skal i milimeterpapir, når jeg ikke engang skal bruge det til noget?

så kunne jeg ligeså godt havde lavet den på selve lommeregneren

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Plot tallene i tabellen på millimeterpapir; træk den bedste rette linie gennem punkterne, og bestem ligningen for den tegnede rette linie. Det er da en god øvelse at lave den på millimeterpapir i stedet for at bruge en lommeregner.


Svar #9
18. december 2011 af anonym000

#8

 okay.

men som mit oprindelig spg. lød...

hvordan vurder jeg den model..

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Med et godt øjemål kan man vurdere den største afvigelse og spredningen.


Svar #11
18. december 2011 af anonym000

#10

Okay. 

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvordan skal man lave den sidste opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.