Matematik

differentier funktionerne

18. december 2011 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jeg har en opgave som lyder:

Differentier funktionerne:
- f(x)= 4/x2-5x-7
- g(x)= 3(2x2+4)3
Gør rede for hvilke regneregler, du har benyttet til at differentiere med.

 

Nogle som kan hjælpe ??
Kan ikke rigtig komme nogen i gang med den.. Ved ikke hvordan jeg skal gribe det an.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af nielsenHTX

 

f(x)
brug at (f±g)'=f'±g'   siger bare at du kan differentier hvert led for sig
(xn)'=nxn-1     ,4/x2 kan skrives som 4*x-2

g(x) udregn parentesen ellers det samme


Svar #2
18. december 2011 af siid002 (Slettet)

Nogen der eventuelt kan give et eksempel på udregning ?
Jeg kan ikke rigtig komme videre med den forklaring som allerede er givet :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

f(x):
 

De to første  led (4*x^-2 og 5x) differentieres efter den hen helt grundlæggende
 

differentationsregel (x^n)' = n*x^(n-1)

 

g(x):
 

Efter udregning af parentesen differentieres efter samme regel


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2011 af nielsenHTX

#2

f(x) = 4*x-2-5x1-7

f'(x)= (-2)*4*x-2-1-1*5x1-1

f '(x) =-8/x3-5


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja - så er det jo bare at skrive af . . .


Svar #6
18. december 2011 af siid002 (Slettet)

tak alle sammen


Svar #7
18. december 2011 af siid002 (Slettet)

 

 

#5
 

Ja - så er det jo bare at skrive af . . .

har jeg brugt andre regneregler end nxn-1 og at man altid regner paranteser først


Skriv et svar til: differentier funktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.