Kemi

Støkiometrien?

18. december 2011 af Denise123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

I et forsøg har jeg fået en væske, med ukendt mængde sukker i. Min opgave var at finde ud af hvor meget sukker denne væske indholdte, ved at titrere væsken, og gøre brug af støkiometrien. Under titreringen fik jeg brugt 7,45 ml KMnO4(0,020 M). Dette skulle jeg bruge til at sætte ind i følgende reaktionsskemaer:

5Fe^(2+) + MnO4^(-)+8H^(+) -->5Fe^(3+)+Mn^(2+)+4H2O 

Cu2O + 2Fe^(3+) --> 2Cu^(2+)+2Fe^(2+) -->H2O

RCHO + 2Cu2+ + 5OH --> RCOO- + Cu2O + 3H2O

C12H22O11 + H2O --> C6H12O6 + C6H12O6

Altså jeg skal bruge min information om mængde ml KMnO4 (0,020M) brugt, til at finde ud af hvor meget Fe^(2+) der blev brugt, og mængden af Fe^(2+) til at finde ud af hvor meget jeg har Cu^(2+) jeg har fået (eller det regner jeg med, det er her jeg går i stå)

Håber virklig på noget hjælp  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af mathon

skriv dem som
 
                   10 Fe2+   +   2 MnO4-   +   16 H+   --->   10 Fe3+   +   2 Mn2+   +   8 H2O

                    5 Cu2O   +   10 Fe2+   +   10 H+   --->   10 Cu2+   +   10 Fe2+   +   5 H2O

så de er til at sammenligne


Svar #2
19. december 2011 af Denise123 (Slettet)

okay tak for svaret, men hvorfor er der 5 foran Cu2O, og hvorfor er 2Fe^(+) blevet til 10 Fe^(2+).

Og tak igen for dit svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2011 af mathon

#1


skriv dem som
 
                   10 Fe2+   +   2 MnO4-   +   16 H+   --->   10 Fe3+   +   2 Mn2+   +   8 H2O

                    5 Cu2O   +   10 Fe3+   +   10 H+   --->   10 Cu2+   +   10 Fe2+   +   5 H2O

så de er til at sammenligne

 

så du har
                     n(MnO4-) = V·c = (0,0075 L) · (0,020 mol/L) = 0,00015 mol


                     0,00015 mol MnO4- ækvivalerer 5·(0,00015 mol) Fe2+ = 0,00075 mol  Fe2+
som

                     ækvivalerer 0,00075 mol Cu2+


Skriv et svar til: Støkiometrien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.