Matematik

Ligning

19. december 2011 af MissVi (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med en ligning der ser sådan ud:

(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a

og skal have den til at se sådan ud:

a^2 - b^2 - ab = 0

altså en andengrads ligning.

Men kan bare ikke komme derhen lige nu. Nogen der har et bud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2011 af mathon

 

                        (2a+b)/(a+b) = (a+b)/a                              multiplicer med   (a+b)·a   på begge sider

så du får

                        (2a+b)·a = (a+b)2

                        2a2+ ab = a2 + 2ab + b2

                        a2 - b2 - ab = 0


Svar #2
19. december 2011 af MissVi (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.