Fysik
Fysik: BEVISER!!
12. juni 2005 af
Georgia (Slettet)
Hej. Jeg skal til eksamen i fysik næste uge og kunne godt tænke mig et par beviser jeg lige kunne fyre af til nogle af emnerne. Men vores lærer har bare ikke rigtig bevist så meget (bortset fra eksperimentelt) i løbet af de 2 sidste år, men han kræver at vi kan dem til eksamen!? Så er der nogen der kan beviset for:
- Joules lov E=U*I*t / E=m*c*T
- Varmekapacitet: -m(lod)*c(lod)*T(lod)=m(vand)*c(vand)*T(vand)
- Kinetisk energi
- Potentiel energi
Ved ikke om grunden til at han ikke har vist beviserne, er fordi de er på uni-niveau (og vi så egentlig slet ikke burde kunne dem) men hvis de ikke er kunne jeg jo godt bruge dem :)
Tak for hjælpen!
- Joules lov E=U*I*t / E=m*c*T
- Varmekapacitet: -m(lod)*c(lod)*T(lod)=m(vand)*c(vand)*T(vand)
- Kinetisk energi
- Potentiel energi
Ved ikke om grunden til at han ikke har vist beviserne, er fordi de er på uni-niveau (og vi så egentlig slet ikke burde kunne dem) men hvis de ikke er kunne jeg jo godt bruge dem :)
Tak for hjælpen!
Svar #1
12. juni 2005 af Katen (Slettet)
Hej
Uni - niveau ? det tror jeg ikke - for de var da i vores fysik bog sidste år.
Til eksamen beviste jeg noget med A=h*g*m noget med det ikke btød noget hvoe trækket kom fra osv. (husker det ikke lige helt)
Derefter beviste jeg formlem for Kinetisk energi,Potentiel energi og mekanisk energi. Inden jeg til sidst kort fortalte om fosøget.
(Jeg har lagt dem ind under opgaver - https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=4921 )
Så uni - nej det tror jeg ikke - og du burde kunne finde det i fysikbøger for 1. og 2. g.
Kath.
Uni - niveau ? det tror jeg ikke - for de var da i vores fysik bog sidste år.
Til eksamen beviste jeg noget med A=h*g*m noget med det ikke btød noget hvoe trækket kom fra osv. (husker det ikke lige helt)
Derefter beviste jeg formlem for Kinetisk energi,Potentiel energi og mekanisk energi. Inden jeg til sidst kort fortalte om fosøget.
(Jeg har lagt dem ind under opgaver - https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=4921 )
Så uni - nej det tror jeg ikke - og du burde kunne finde det i fysikbøger for 1. og 2. g.
Kath.
Skriv et svar til: Fysik: BEVISER!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
