Matematik

Giv et bevis for formlerne for a og b i y=b*a^x

19. december 2011 af NickyB (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave en opgave hvor jeg skal give et bevis for formlerne for a og b i y=b*a^x, men jeg er meget usikker på hvilken løsning/metode jeg egentlig skal bruge. Jeg har spurgt om det her før, men da der ikke har kommet nogle svar som jeg kan bruge, prøver jeg at spørge igen. Er der nogen der kan være søde og hjælpe mig? :) Det kunne være dejligt hvis en eller anden kunne skære det ud i pap for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2011 af peter lind

Du må se i din bog. Du kan også se noget på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html Hvis der er et specifikt sted, du går i stå kan du vende tilbage; men du skal ikke forvente at vi skriver et kapitel i en lærebog, som oven i købet skal være bedre end den, du har.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Du har her at gøre med en exponentiel udvikling. Jeg tør næsten væde med at der står en udledning for hvad du spørg om i din bog. Men jeg har vedhæftet en udledning, det er dog ikke den korteste vej jeg viser her, men jeg syntes det er den mest logiske.   


Svar #3
19. december 2011 af NickyB (Slettet)

Problemet er at jeg ikke har en bog, der hvor jeg går i gym. Vi har matematik på computeren, og den "bog" vi har på nettet, har jeg kigget i og jeg kan ikke finde ud af hvad det er at man skal bruge. Øhm okay så? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Se filen jeg vedhæftede;)

 


Svar #5
19. december 2011 af NickyB (Slettet)

Har kigget (forresten tusind tak!), men jeg må indrømme at jeg bliver endnu mere forvirret. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Okay du skal kun bruge den sidste side, her står hvordan formlerne til a og b bliver udledt, aller mellemregningerne er med, så det skulle ikke være for svært. Men hvis du har spørgsmål så stil dem;) 


Svar #7
19. december 2011 af NickyB (Slettet)

Okay tusind tak!!! Du har gjort mig en kæmpe tjeneste :D Men jeg vil lige spørge en sidste gang, inden jeg kigger på det: Er det dem her man skal bruge eller er jeg helt forkert på den?

 a = (x2-x1)√(y2÷y1)

b = y1÷ax1


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Ja det er det;)

 


Svar #9
19. december 2011 af NickyB (Slettet)

Når okay. Men er det hele den sidste side jeg skal bruge af den fil som du har sendt?


Svar #10
19. december 2011 af NickyB (Slettet)

Når ja, det har du allerede sagt. 


Svar #11
19. december 2011 af NickyB (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, du er en skat! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du fik også hjælp til den opgave i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1120717


Svar #13
20. december 2011 af NickyB (Slettet)

Ja, men jeg fattede ikke en bjælde af hvad der blev svaret, så derfor er det jo klart at man spørger igen, så andre måske kan hjælpe en bedre :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Så bør man fortsætte diskussionen i den oprindelige tråd (eller i det mindste henvise til den oprindelige tråd) i stedet for at oprette en ny, så man ikke spilder folks tid med ting, der allerede har været diskuteret.


Skriv et svar til: Giv et bevis for formlerne for a og b i y=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.