Matematik

Ligning i vinkel mellem vektorer

20. december 2011 af mudi91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Punkt A = (0,0), punkt B = (0,2) og punkt C = (10,y)

vinkel B = 108 grader

Formel = cosV = vektor a * vektor b / længden af vektor a * længden af vektor b

Man skal bruge formlen til at finde vinkel mellem vektorer. Men det eneste jeg ikke kender her, er y-værdien bliver det en ligning med en ubekendt. Hvordan isolere man y ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af peter lind

Find vektor BA og vektor BC. Den sidste vil indeholde y Sæt det ind i formlen, som du nævner,  med V = B og a og b de fundne vektorer. Det giver en ligning til bestemmelse af y


Skriv et svar til: Ligning i vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.