Matematik

Hjælp til srp! inertimoment for cylinder

21. december 2011 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Har fået til opgave i min srp at jeg skal udlede en formel for inertimoment for en cylinder ved hjælp af integralregning, og er total lost.. aner ikke hvor jeg skal starte..
har allerede gjordt det for stang og kugle..

Please hjælp hurtigt!! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2011 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2011 af goathunter (Slettet)

Er det en hul eller en solid cylinder?


Svar #3
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

solid


Svar #4
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

skal helt selv finde frem til formlen fx ved hjælp af figur


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2011 af goathunter (Slettet)

Inertimomentet for en partikel med masse m og afstand r fra rotationsaksen er I=mr^2 så man skal bare anskue cylindren som bestående af en masse små partikler med masse Δm og lægge alle bidragene sammen. Dvs.

I=∑r^2*Δm

Hvor man summer over alle disse små partikler, i grænsen hvor man lader denne inddeling blive uendelig fin, ved man fra matematikken at sådan en sum går mod et integral så

I=∫r2dm

Og massen af sådan et lille udsnit af cylindren er givet ved dm=ρ*dV=ρ*h*2π*r*dr hvor dV er voluminet af udsnittet som er dV=h*2πr*dr hvor r er afstanden fra rotationsaksen ud til partiklen, og h er højden af cylindren, ρ=m/V er massetætheden af cylindren. Man får så

I=∫r2ρh*2π*r dr   hvor man integrerer fra 0 ud til radius af cylindren

=1/2*m*r^2

hvor r nu er radius af cylindren.


Skriv et svar til: Hjælp til srp! inertimoment for cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.