Kemi

kemi eksperter - mælkesukker.

25. december 2011 af NickHansen01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hello Kemi eksperter.

- Mælkesukker (lactose) kan omdannes til mælkesyre (pKs = 3,8) af f.eks. acidophilus bakterier.i én liter opløsning - mælesukker tilsættes (acidophiluskultur > mælkesyrebakterie) 1 ML, og pH måles straks til 6,02. Efter 9 timer måles pH til 4,65. Vi antager af ét mælesukkermolekyle kan omdannes til 2 mælkesyremolekyler. Hvor meget mælkesukker er omdannet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2011 af mathon

 

                          CH3-CHOH-COOH   +   H2O   <--->   CH3-CHOH-COO-   +   H3O+
molaritet                       x·cs                                                      (1-x)·cs                   (1-x)·cs          

                                          
                                      [CH3-CHOH-COO-] · [H3O+] / [CH3-CHOH-COOH]  =  Ks

                                     [H3O+]2 / [S] = 10-pKs

                                     10-2pH / [S] = 10-pKs

                                     [S] = 10-2pH / 10-pKs

                                     [S] = 10-2pH + pKs


                                     Δ[S] = 10-2·ΔpH + pKs

                                     Δ[S] = 10-2·(4,65-6,02) + 3,8  =  3,5 mol/L

dvs
                                     n(S)dannet = V·c = (1 L) · (3,5 mol/L) = 3,5 mol

omdannet 
mælkesukker
                                     n(mælkesukker) = (1/2) · (3,5 mol) = 1,70 mol
 

                                  
                                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2011 af mathon


                          CH3-CHOH-COOH   +   H2O   <--->   CH3-CHOH-COO-   +   H3O+
molaritet                       x·cs                                              (1-x)·cs               (1-x)·cs 

 


Svar #3
25. december 2011 af NickHansen01 (Slettet)

Hvad er [S]?
- og tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2011 af mathon

 

                       [S] = [Syre] = [CH3-CHOH-COOH]

                       n(mælkesukker) = (1/2) · (3,5 mol) = 1,75 mol


Skriv et svar til: kemi eksperter - mælkesukker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.