Kemi

Masseberegning

25. december 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj (:

Mit spørgsmål er vedhæftet

Vedhæftet fil: Iod.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2011 af mathon

du må have en mængdeoplysning
om
                           I2 (s) eller KOH(aq) 


Svar #2
25. december 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Jeg har vedhæftet opgaven nu. Kan ikke se hvad jeg ellers skulle bruge derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. december 2011 af mathon

 du har jo oplysningerne

                   22,5 g KOH opløses i 100 mL vand, og der tilsættes 50,9 g diiod

dvs
                   (22,5 g) / (56,10 g/mol) = 0,401 mol KOH
                   (50,9 g)  / (253,8 g/mol) = 0,200 mol diiod

undersøg først, om der er en begrænsende faktor


Svar #4
25. december 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. december 2011 af mathon

du har således
                                 
                                                      0,200 mol diiod  og  0,400 mol KOH
i stofmængdeforholdet
                                                                   I2 : KOH = 1 : 2 = 3 : 6


Svar #6
25. december 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Ja, men jeg forsår stadig ikke, hvordan det skal blive til stofmængder på produktsiden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. december 2011 af mathon

 

                                                         3 I2 (s)   +   6 KOH (aq)   --->   5 KI (aq)   +   KIO3 (aq)   +   3 H2O (l)  
ækvivalente stofmængder i mol:                     3                  6                        5                 1
aktuelle stofmængder i mol:                         0,2               0,4                       x                 y
 

   omregningsfaktor           
                                              k = 0,2 / 3 = (1/5) / 3 = 1/15

   maksimale produktmængder

                                              KI (aq) = k·(5 mol) = (1/15) · (5 mol) = (1/3) mol = ((1/3) mol) · (166,02 g/mol)
                                                                                                                                                      = 55,34 g

                                              KIO3 (aq) = k·(1 mol) = (1/15) · (1 mol) = (1/15) mol =
                                                                                                                         ((1/15) mol) · (214,02 g/mol)
                                                                                                                                                      = 14,27 g

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. december 2011 af mathon

omregningsfaktor           
                                                  ingen begrænsende faktor
                                              k = (0,2 / 3) = (0,4 / 6)  =  (1/5) / 3 = 1/15


Skriv et svar til: Masseberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.