Kemi

titrering

28. december 2011 af maestæten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

jeg er ved at skrive en kemirapport om titrering af en aminosyrer med en syre og base. under diskussionen har min lærer spurgt et spørgsmål, som jeg ikke kan finde ud af at besvare, også tænkte jeg om der mon var nogle som ville hjælpe mig :-)

- Forklar hvorfor pKs-værdien svarer til halv-ævivalenspunktet

Det er det spørgsmål jeg ikke kan besvare, jeg får mit halvækvavivalenspunkt til 2,53.

Håber at der er nogle som vil hjælpe mig, det ville være skønt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2011 af mathon

 

     efter første tilsat dråbe har du en puffer

                                                             pH = pKs + log(nb / ns)

ved tilsat
halvækvavivalensstofmængden
har du
                                                             pH = pKs + log((1/2)no / (1/2)no)  =  pKs + log(1)  =  pKs + 0 = pKs         


Svar #2
01. januar 2012 af maestæten (Slettet)

10 millioner mange tak for dit svar, det var lige et jeg kunne bruge :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2012 af mathon

halvækvavivalensstofmængden   --->  halve ækvivalentmængde


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.