Kemi

Opløsning

29. december 2011 af mis90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan fremstiller jeg en opløsning? Jeg skal fremstille 250mL 0,5M Na2SO4.

Jeg skal vel bruge formlen n =  c * V ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2011 af mathon

Na2SO4:
                                    m = n·M = V·c·M = (0,250 L) · (0,5 mol/L) · (142,06 g/mol) ≈ 17,76 g


Svar #2
29. december 2011 af mis90 (Slettet)

m = V·c·M = (0,025 L) · (0,5 mol/L)  er det korrekt indtil videre? Men hvad er M så?


Brugbart svar (6)

Svar #3
30. december 2011 af studienord (Slettet)

Ja det er korrekt og M (= 142,06 g/mol) har mathon angivet  


Svar #4
03. januar 2012 af mis90 (Slettet)

Ja, men hvor kommer tallet M fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. januar 2012 af mathon

 

                  M(Na2SO4) = sum({2,1,4}*{22.990,32.065,15.999})


Skriv et svar til: Opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.