Matematik

cosinus relationen

29. december 2011 af monarkiet (Slettet)

hvornår skal jeg bruge cosinusrelationen og hvornår skal jeg bruge sinusrelationen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2011 af mathon

brug generelt
i trekantsberegninger
                                                 cosinusrelationen til beregning af vinkler    (hvorved sinusfælden undgås)

                                                 sinusrelationen til beregning af sider


Svar #2
29. december 2011 af monarkiet (Slettet)

hvad er fælden


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2011 af mathon

       når du ikke ved, om den vinkel, der skal beregnes, er spids eller stump,
       havner i

                                 sin(180º-V) = sin(V)

       hvor lommeregneren giver
         
                                 V = sin-1(....)
hvorimod
                                 V er éntydigt bestemt ved brug af cosinusrelationen     for V∈[0;180º]


Svar #4
29. december 2011 af monarkiet (Slettet)

sådan er det jo også for cosinus mathon.. det gælder begge veje.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2011 af mathon

nej
        for V∈[0;180º]

                                   sin(V) = 0,7
med løsningerne
                                    V = 44,43º     v     V = 135,57º

                                   cos(V) = 0,7
med løsningen
                                    V = 45,57º    


Svar #6
31. december 2011 af monarkiet (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Funktionen cos(V) er monotont aftagende på hele intervallet 0º ≤ V ≤ 180º (som er det relevante interval for vinkler i en trekant). Det betyder, at kender man cos(V), er der netop een vinkel i intervallet 0º ≤ V ≤ 180º , der har den givne værdi for cos.

Derimod er funktionen sin(V) voksende i intervallet 0º ≤ V ≤ 90º og aftagende i intervallet 90º ≤ V ≤ 180º . Det betyder, at der for en given værdi af sin(V) kan være to forskellige værdier af V i intervallet 0º ≤ V ≤ 180º, der har den samme sinusværdi, og der er ikke en entydig løsning til ligningen sin(V) = s . Kender man een værdi af V, for hvilken sin(V) = s, vil der også gælde, at sin(180º - V) = s . De to vinkler V og 180º - V har samme sinusværdi.


Skriv et svar til: cosinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.