Matematik

længde + kooridinater =vinkel ??

30. december 2011 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej jeg har koordinaterne til en vektor ...... x,y og så har jeg længden af vektoren

 

men jeg skal bestemme den vinkel vektoren x,y danner med min xakse. ? hvad gør jeg


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

tan(v) = y/x


Svar #2
30. december 2011 af thelight

så hvis nu vi siger min kooridinater er 10, -2 og længden af vektoren er 7

tan(v)=10/(-2)

tan-1(10/(-2)) = 78,69 ???

 

det ligner lidt et forkert resultat af en eller anden grund

hvordan skal jeg så taste det ind på lommeregner ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

tan-1(y/x)

Husk det er tan-1 af et negativt tal idetr y/x åbenbart er negativt

(Du skriver jo ikke hvad der er x o hvad der er y)


Svar #4
30. december 2011 af thelight

men hvorfra får du minus 5 ? jeg forstår ikke helt hvor minus 5 kommer fra


Svar #5
30. december 2011 af thelight

oh ja du siger 10/-2 ok men det eneste det ændrer er jo at der kommer et  minus foran 78 ? er det så godtnok - 78 ?  men jeg skulle jo finde hvilket viinkel der blev dannet med x aksen så hvordan kan en vinkel være negativ ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Det kan den udmærket - men du kan osse trække den fra 360 grader - det er den samme vinkel idet tan(v) = tan(360-v)


Svar #8
30. december 2011 af thelight

altså 360 - 78 =  282

 

men hvordan kan du sige at 282 og -78 er den samme vinkel ?

er det så fordi at hvis nu jeg har en vinkel -90 grader så ved jeg at der er -270 grader inden det giver - 360 ialt ?

kan man virkelig sige at -90 grader så er det samme som 270 positiv ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv at tegne dem eller prøv at tage sin, cos eller tan af de to vinkler på lommeregneren..


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er ikke "den samme" vinkel, men sin/cos/tan - mæssigt og tegnemæssigt er de ens 


Svar #11
30. december 2011 af thelight

ok så tegningen af vinkel vil være ens og derfor vil begge resultater være rigtige selvom det er to forskellige vinkler ?


Svar #12
30. december 2011 af thelight

men hvorfor gav de mig så også længden af vektoren i opgaven ? hvis ikke jeg skal bruge den til noget alligevel ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Yes ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #14
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du vil ha' et godt svar på det, må du vise mig HELE opgaven præcis som den er stillet - men ud fra # 0 kan jeg ikke gi' dig nogen grund . . .


Brugbart svar (1)

Svar #15
30. december 2011 af mette48 (Slettet)

Det er lykkedes jer at rode en del i udregningerne lige fra start.

Hvis kooridinater er (10, -2) er x = 10 og y = -2

tanv = y/x  =-2/10 = - 0,2  

- tanv =tan( -v)      opslag: tanv=0,2 ⇒ v= 11,3o

tanv=- 0,2  ⇒ v= - 11,3o

 


Brugbart svar (1)

Svar #16
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Kære Mette48 -

Da jeg fik hele opgaven, så koordinaterne fuldstændig anderledes ud - og trådstarteren HAR fået styr på den, og den passer med facitlisten og alt er lutter idyl . . .

Så på dette tidspunkt er der kun tilbage at ønske dig et sprudlende og festligt nytår med tak for gode kommentarer i 2011 ;-)

/ Stoney

 


Skriv et svar til: længde + kooridinater =vinkel ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.