Matematik

differentiabel

30. december 2011 af Nissen9393 (Slettet)

Hey, nogle der kan hjælpe mig igang med denne opgave?

En differentiabel funktion går gennem punktet: (2,7) og f'(2) =3

angiv ligningen for tangenten i punktet (2,8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2011 af peter lind

Du skriver at f(2) = 7 og at du skal finde ligningen for tangenten i (2, 8) Hvis det første er rigtig findes der ingen tangent i (2, 8). Hvis det andet er rigtig er f(2) = 8.

Du skal bruge at tangenten i (x0, f(x0) har ligningen y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
30. december 2011 af Nissen9393 (Slettet)

hvad er x0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

x0 er x-koordinaten til det punkt på grafen for funktionen, i hvilket tangenten skal bestemmes, som det også klart fremgår af forklaringen i #1.


Svar #4
30. december 2011 af Nissen9393 (Slettet)

forstår ikke hvilke tal jeg skal bruge..


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår jo af din opgave, at x0 = 2 . Du har selv skabt forvirring, idet det ikke er klart, om f(2) = 7, eller om f(2) = 8 . Når det spørgsmål er afklaret, efter konsultation med din originale opgavetekst, er der kun tilbage at indsætte tallene i tangentligningen.


Svar #6
30. december 2011 af Nissen9393 (Slettet)

Der står at, funktionen går gennem punktet  (2,7) og f'(2) =3

og, at man skal angive ligningen i punktet (2,8)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det giver jo så ingen mening, som det også er angivet af Peter Lind i #1. Hvis grafen for funktionen går gennem punktet (2,7), har dens graf ingen tangent i punktet (2,8) .


Svar #8
30. december 2011 af Nissen9393 (Slettet)

Okay, men tak for hjælpen.


Svar #9
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Hvad gør man så efter man har indsat 2 i tangentligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. januar 2012 af peter lind

indsætter f'(2) og f(2)


Svar #11
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Hvor gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. januar 2012 af peter lind

Se #1


Svar #13
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

det har jeg jo lige gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. januar 2012 af peter lind

Det er ikke hvad du har skrevet tidligere. Kan vi ikke få at vide præcist hvad du har gjort og fået.


Svar #15
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Jeg har sat 2 ind i tangentligningen, altså på x0 plads, og der fik jeg -4..


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. januar 2012 af peter lind

Det kan du ikke have gjort for det giver tangentens ligning ikke et tal


Svar #17
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

jamen så ved jeg ikke hvad jeg skal.


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er, som nævnt i #1,

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Heri indgår konstanterne x0, f(x0), og f'(x0) , der beregnes og indsættes i tangentligningen.


Svar #19
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Jamen når jeg fx. skal finde f'(x0) , så kan jeg bruge denne formel 2ax+b.. men hvad er a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej. Det er jo angivet i opgaven, hvad f'(x0) er. Men på grund af din opgaveformulering, er det uvist, hvad
f(x0) er.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.