Matematik

røringspunkt

01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hej.

Er der nogle, der kan hjælpe?

Man skal bestemme ligningen for tangenten i røringspunktet (1,g(1))

g(x)= 20x2+14x-(1/x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2012 af peter lind

Ligningen for en tangent til grafen for en funktion g(x) i (x0, g(x0)) er y=g'(x0)(x-x0)+g(x0)


Svar #2
01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

giver det -2x-1?


Svar #3
01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

indsætter man så 1 på x plads?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2012 af peter lind

#2 nej. Hvad har du fået g'(x) til

#3 nej du indsætter 1 på x0's plads


Svar #5
01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

jeg får g til -2x-1..


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2012 af mathon

 

                 g(1)  =  20·12  +  14·1  -  (1/1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2012 af peter lind

g(x) har du jo opgivet til noget helt andet  i #0. Hvad har du fået g'(x) til ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

33?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

g'(x) har jeg fået til 54


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. januar 2012 af mathon

                 g '(x) = 20 · 2x2-1  +  14   - (1/x2)  =  40x -  (1/x2)  +  14

 


Svar #11
01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

det forstår jeg ikke.

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. januar 2012 af mathon

 

                    g '(1) = 40·1 -  (1/12)  +  14  =  40 - 1 + 14 = 53

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. januar 2012 af mathon

 

     opsummeret:
                                       xo               g '(xo)            g(xo)
                                       1                  53                  33

til brug i

                y  =  g '(xo) · (x - xo) + g(xo)


Svar #14
01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

er ligningen så: 53x+33


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. januar 2012 af mathon

   nej


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

jeg mente, 53x-20


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. januar 2012 af mathon

    tangentligningen i punktet (1,33)
    er
                                                             y = 53x - 20

 


Svar #18
01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Giver denne her så:

g(x) = -10x2+7x-(1/x)

y = -14x+10?


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. januar 2012 af mathon

 

            ...hvad er spørgsmålet præcist?


Svar #20
01. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Man skal bestemme ligningen for tangenten i røringspunktet (1,g(1))


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.