Kemi

Titrering af eddikesyre

02. januar 2012 af velux5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en rapport for, men der er et punkt i opgaven som jeg ikke forstår hvordan jeg skal løse det..
 

- En vurdering af nøjagtigheden af den eddikesyre-koncentration, som I har bestemt. Her er ”lille”, ”mellem” eller ”stor” nøjagtig ikke godt nok … du skal prøve at angive et interval omkring den eddikesyre-koncentration, som I har bestemt, hvori du mener at kunne stå inde for at koncentrationen ligger!

 

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af mathon

for en titratordråbes volumen Vd

                                            har du           0,01 mL < Vd < 0,10 mL

                                

      


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2012 af mathon

samt

                                           pH = pKs + log(V/(Vo-V))            0<V<Vo

hvor
       V er tilført titratorvolumen
       Vo er ækvivalent titratorvolumen

 og
            pH = pKs
                            kræver       
                                           V/(Vo-V) = 1

                                           V = Vo-V

                                           2V = Vo

                                                         V = (1/2)Vo


Skriv et svar til: Titrering af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.