Matematik

koordinatsættet til Q

02. januar 2012 af dippedutten (Slettet) - Niveau: A-niveau

fra "Vejledende eksempler på Eksamensopgaver 2008" opg 10.011

 

to funktioner f og g er givet ved 

f(x)=x2-x+2

g(x)=-x2+5x-(5/2)

 

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

 

Det oplyses, at graferne for f og g har netop èt fælles punkt Q.

 

b) Bestem koordinatsættet til Q.

 

Jeg har fået a til at give: y=-2+3x, men er gået lidt i stå ved b. Er der en der kan hjælpe mig??


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2012 af Ecc0 (Slettet)

Sæt de to funktioner lig hindanden. Så finder du de steder hvor d

f og g har samme koordiant. Så kan du finde disse steder´s x-værdi og derefter blot sætte x´et ind i f eller g og finde den tilsvarende y-værdi. Her oplyses at der kun er et punkt, så det burde være nemt. 


Svar #2
02. januar 2012 af dippedutten (Slettet)

mange tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: koordinatsættet til Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.