Matematik

Differential regning

02. januar 2012 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

1.  Du vil indramme et rektangulært område med 100 m. hegn.  Hvis én af siderne er x hvor store er så de andre sider?

2.  Hvor stor er det indhegnede areal?

3.  Hvad er det største areal du kan indhegne på denne måde?

4.  Hvor stort et cirkulært areal kan du indhegne med 100 m hegn?

 

Har brug for hjælp til at komme igang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af mathon

1)

    sider

           x    x    50-x    50-x


Svar #2
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2012 af mathon

         du har 100 m hegn

         siderne er lige store to og to

så du har
                   (100-2x)/2 = 50-x   til hver af de to sidste sider         0<x<50


Svar #4
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

Okay tak for hjælpen.

 

Hvordan regnes det indhegnede areal ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2012 af mathon

        længde gange bredde


Svar #6
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

A = x(50 - x)

A = 50x + x2

og hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2012 af mathon

 

                   A(x)  =  -x+ 50x

     Hvordan finder du maksimum for en andengradsfunktion

            f(x) =  ax2 + bx        med a<0


Svar #8
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

 

A'(x) = -2x + 50

A'(x) = 0
0 = -2x + 50 
-50 = -2x 
-50/-2 = -2x/-2

25 = x 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2012 af mathon

                  Hvad bliver Amax så?


Svar #10
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

Arealet:

(-252) + (50 * 25) = 625


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2012 af mathon

                 Amax = 625 m2


Svar #12
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

Men er det svar på spørgsmål 2 eller 3?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. januar 2012 af mathon

2)
        indhegnet areal
                                   A(x) = x(50 - x) = -x2 + 50x

3)
        maksimalt indhegnet, rektangulært areal:

           forklaring fra #8
           
           komnklusion:                       
                                  Amax = 25·(50 - 25) = -252 + 50·25 = 625  (m2)


Svar #14
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

jeg siger tak for din hjælpsomhed, nu mangler jeg bare det sidste sprøgsmål ..


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. januar 2012 af mathon

4)

        2π·r = 100

        r = (50/π)


Svar #16
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

Det er jeg ikke helt med på


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. januar 2012 af mathon

omkredsen af en cirkel
                                      Ocir = 2π·r

arealet af en cirkel
                                      Acir = π·r2


Svar #18
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

hvor stort et areal kan man så indhegne ?.


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. januar 2012 af mathon

#17


omkredsen af cirklen
                                      Ocir = 2π·r = 100

                                                     r =(50/π)

arealet af cirklen
                                      Acir = π·r2


Svar #20
02. januar 2012 af ilubabs (Slettet)

Tak for din hjælp.


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.