Matematik

Find a og b

03. januar 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)=-2ax^2+4x+b.

f har et lokalt maksimum for x=2 med funktionsværdien 4, find a og b.

.....................................

Er funktionsværdien det samme som f(x)?

Hvordan finder jeg a og b på ti 89?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du finder det i hånden :)

Du ved at f har lokalt maksimum når x = 2 derfor er f mærke:

f ' ( x ) = -4ax+4

f ' (2) = 0 = -4*a*2+4  <=> a = 1/2

Du ved at det er et maksimum da f(x) er parabelformet og vender grenene nedad.

du ved at f(2) = 4

Løs selv for b :)

Jeg kan afsløre at svaret er:

b = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2012 af mathon

                        Define f(x) = -2a*x^2+4x+b

                        Define g(x) = d(f(x),x)

 

                        solve(f(2)=4 and g(2)=0,{a,b})

 


Skriv et svar til: Find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.