Matematik

Hjælp - til terminsprøven ..

03. januar 2012 af Melisa123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg sidder her og er ivrig for at lære matamatik, da jeg ikke er den skrapeste kniv i skuffen til matmatik:

Jeg har nogle emner her, som jeg har svært ved men vil meget gerne have styr på dem!

? Beregne tidsrum fra et klokkeslæt til et andet eller hastigheden:

a) Hvor lang tid er der den 1.juli mellem de to højvande? ____________timer __________minutter

(i.juli formiddag 04.35 eftermiddagen 16.50) Hvordan begrenger jeg dette??

b) På hvilket tispunkt kan man forvente højvande den 4.juli om eftermiddagen - der står blot: formiddagen 07.00

? Almindelig pengeregning:

a) hvor meget får man tilbage, hvis man betaler 50kr. for 1liter is?       Is - Nougat eller Sorbet 1 liter kun 15,85 kr


b) 10 liter is koster?

c) hvor mange liter is kan man få for 100 kr (helt tal)

Er der ikke en model for dette regnestykke?

Valuta:

100 US-dollars koster 575,20 kr.

400 US-dollars koster?

for 5752 kr. fås?  ___________US-dollars

 

 

Renter:

Renten af 4000 kr. i et halvt år til 12 % p.a. er _______kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af den første mohikaner

OK vil gerne lige stille dig et par spørgsmål.

Tror det er bedst du når at tænke over det selv først. Så har du lært mere når du skal til terminsprøve her i uge 2.

Jeg skal nok give svarene hvis du gerne vil, men gør dig selv en tjeneste og tænk over det en ekstra gang selv først.

 

spørgsmål 1. hvor mange minutter er der i en time ?

Hvor mange hele timer er der mellem 4:35 og 16:35?

 

hvor mange minutter er der fra 16:35 til 16:50.

 

Hint til spørgsmål 2 følger om 5-10 minutter.

 

 


Svar #2
03. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

Det er ikke mine opgave til min terminsprøve - dette er blot nogle opgaver jeg har svært ved ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at du har skrevet alle oplysninger men:

1

a) Du trækker den mindste fra den største tid fx sådan: 16 - 4 timer og 50-35 minutter og det giver:

12 timer og 15 minutter

b)

Du regner med at der går ligeså lang tid nu. Det bliver derfor et plusstykke:

7 timer + 12 timer  = 19 timer ,  0 min + 15 min = 15 min

så derfor kan det forventes kl 19.15

2

a) Det er et minusstykke igen. 50 -15.85 = 34.15

b) når 1 liter koster 15.85 må du skulle gange med 10: 15.85*10 = 158.8 kr.

c) Du har 100 kr og skal finde hvor mange gange 15.85 går op i 100 så regnestykket er: 100/15.85 = 6.3 = 6 liter is:)

Jo du kan lave en model for hvor mange liter is du kan få pr krone, det er en ret linje:

Liter Is = 1/15.85 L/kr * Penge, men er det ikke lidt for svært.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2012 af den første mohikaner

OK så må jeg svare på den nederste i stedet for :)

kursen opgives normalt per 100 ligesom her.

100 US-dollars koster 575,20 kr.

400 US-dollars koster? 400$/100$(per 100) *575,20 kr (pr 100) =  (4*575,20) kr = 2300,80 kr

for 5752 kr. fås? 100 * 5752kr/575,2 kr (per 100) =  1000 US-dollars

 

 


Svar #5
04. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

Den første mohikaner!

Jeg forstår ikke rigtigt dit svar??


Skriv et svar til: Hjælp - til terminsprøven ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.