Matematik

radius

03. januar 2012 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

en cirkelring har et areal på 225 cm^2 og en radius r = 5 cm

hvordan finder jeg radius R??? 

 

skal isolere denne formel

areal = pi * R^2- pi * r^2 = pi * (R^2 - r^2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Så er

R2 = (A/π) + r2

og dermed

R = [ (A/π) + r2 ] 1/2


Svar #2
03. januar 2012 af boogieboy (Slettet)

tusind tak. 

hvad med den her: 

en aksel med diameter D = 100 mm udbores, således at d = 40 mm.

hvor mange procent er tværsnitsarealet blevet mindre ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2012 af SuneChr

Det udborede må ha' et areal på π·(40/2)2 og er dét, som er blevet mindre ud af det oprindelige areal  π·(100/2)2

Må så svare i % til          100%· [ π·(40/2)2 ] / [ π·(100/2)2 ]


Skriv et svar til: radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.