Kemi

Opløsning

03. januar 2012 af mis90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan give mig svar på, hvor tallene fra M, kommer fra ?

Na2SO4:
                                     m = n·M = V·c·M = (0,250 L) · (0,5 mol/L) · (142,06 g/mol) ≈ 17,76 g


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

De 142,06 g/mol er molekylvægten for Na2SO4 , der beregnes ved at optælle atomvægtene for de indgående atomer.

M(Na2SO4) = 2·22,9898 + 1·32,065 + 4·15,994


Svar #2
03. januar 2012 af mis90 (Slettet)

Hvordan finder jeg molekylevægten af Na2CO3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

På helt samme måde. Slå atomvægtene op for de indgående atomer og multiplicer med de indgående antal i 1 molekyle.


Svar #4
03. januar 2012 af mis90 (Slettet)

M(Na2CO3) = 2·22,9898 + 1·12,01 + 3·16,00 =

45,9796 + 12,01 + 47,982 = 105,9716

Na2CO3   m = n•M = V•c•M = (0,250 L) • (0,5 mol/L) • (105,9716g/mol) ≈ 13,25

 

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt fremgangsmåde.


Svar #6
03. januar 2012 af mis90 (Slettet)

Ok, tak :)

Jeg har et spørgsmål, der lyder således: Omtal forbrændingsreaktioner og substitutionsreaktioner
Opskriv f.eks. reaktionsskemaet for forbrænding af methan (CH4)

 

Og hvordan gør jeg det?


Skriv et svar til: Opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.