Kemi

ækvivalenspunktet

04. januar 2012 af studybudy12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et spørgsmål angående, beregning af PH-værdien i forskellige målte volumen... Jeg kender desværre ikke den aktuelle stofmængde, og har problemer med at kunne finde frem til den.

Jeg har dog de målte PH-værdier og når jeg vil sammenligne dem med beregningerne, giver det ingen mening.
Derfor vil jeg vide, om der er nogen der kan hjælpe med at finde cs af stoffet H2PO4-. Det skal desuden siges, at vores base var NaOH.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af exutu (Slettet)

Smid de data op du har for ellers ved vi ikke hvad vi har at gå ud fra.


Svar #2
06. januar 2012 af studybudy12 (Slettet)

V[NaOH] := 50'mL; V[H2PO4] := 20'mL; c[NaOH] := .1'mol/L; PKs := 7,21; PKb (for HPO42-) := 6,79.

Vores ækvivalenspunkt, lå på 34,5 mL, og jeg skal beregne nogle punkter før- og efter ækvivalenspunktet.

Jeg vil desuden også finde den aktuelle stofmængde for HPO42- som base.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2012 af exutu (Slettet)

Du kan starte med at se om de data du har passer med standard:

ækvivalenspunkt: 34,5 mL

n(NaOH)=50(10-3)L*0,1M=0,005mol

n(NaOH)=n(H2PO4)

n(H2PO4)/V(H2PO4)=C(H2PO4)

0,005mol/20(10-3)L=0,25M


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2012 af mathon

   før ævkivalenspunktet

                                   V(pH) = Vo / (1+10pKs2-pH)

   efter ævkivalenspunktet

                                  pH = pKs3 + log([PO43-] / [HPO42-])

   pKs2 = 7,2
   pKs3 = 12,2


Skriv et svar til: ækvivalenspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.