Kemi

Elimination

04. januar 2012 af sandiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej skal lave opgaven, som lyder sådan:

Elimination af vand fra 4-methylexan-2-ol?

Betyder det ikke man skal fjerne vand fra dette stof? Hvilket så burde give 4-methylhexen, da det bliver en alken når man fjerne et h-atom, men hvad sker der med ol, og er det rigtigt det jeg laver?

Nogen der kan hjælpe derude?

Tusind tak på forhånd!! :D


Svar #1
04. januar 2012 af sandiee (Slettet)

Er det rigtigt det går fra dette stof:

                             CH3

CH3-CH2-CH2-CH-CH2-CH2-OH

Til dette:

                             CH3

CH3-CH2-CH2-CH-CH=CH2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2012 af exutu (Slettet)

Nej for din OH gruppe sidder forkert den skal side på 2 og ikke på 1 og din methyl skal side på 4 og ikke på 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2012 af Enhver (Slettet)

CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CHOH-CH3   →   CH3-CH2-CH(CH3)-CH=CH-CH3  +  H2O

Eller

CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CHOH-CH3   →  CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CH=CH2  +  H2O


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2012 af exutu (Slettet)

Dobbelt binding sker altid imod det mest substituerede carbon. (og du har en binding for meget i din øverste tegning på det substituerde carbon 


Skriv et svar til: Elimination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.