Matematik

Differentialligninger

04. januar 2012 af Stine129 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg håber I kan og vil hjælpe mig med en opgave, som lyder:

En funktion f er løsning til differentialligningen

dx/dy=y^2/(x^2+1 )

og grafen for f går gennem punktet P(1,4).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Hvordan løser jeg denne opgave? Er der en bestemt formel, som jeg skal bruge?

ps. det er en opgave, som skal beregnes uden hjælpemidler.

Hilsen 

Stine


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af peter lind

hældningen af tangenten finder du ved at indsætte x= 1 og y = 4 i højre side. Nu har du hældningen af tangenten og et punkt den går igennem


Svar #2
04. januar 2012 af Stine129 (Slettet)

Når okay, så resultatet giver 8?


Svar #3
04. januar 2012 af Stine129 (Slettet)

dx/dy=y^2/(x^2+1 )= 4^2/(1^2+1)=8

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2012 af peter lind

Det er hældningen af tangenten. Så mangler du ligningen for tangenten.


Svar #5
04. januar 2012 af Stine129 (Slettet)

Hvordan finder jeg ligningen for tangenten?


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.