Matematik

Kvadratrod på TI-83 plus

04. januar 2012 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har haft lidt problemer med at regne med kvadratrod på lommeregneren.

Fx et regnestykke i rentesregning

et eksmepel fra bogen:

r= 6kvadratrod450/250-1=010292=10,292%

Problemet er at når jeg prøver at regne det ud på lommeregneren så får jeg noget helt andet

 

6kvadratrod(450/250)-1=7,04


Jeg vil bar lige spørge om det er sådan man taster den ind på lommeregneren

Og det er en TI-83 plus jeg benytter.

Håber det var til at forstå. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Eksemplet i bogen drejer sig om

6√(450/25) -1 = (450/250)1/6 - 1 = 0,102936

Der er tale om at uddrage den 6. rod af (450/25) , ikke om at udregne 6·√(450/250) .


Svar #2
04. januar 2012 af Wrap (Slettet)

ah..Mange tak :)


Skriv et svar til: Kvadratrod på TI-83 plus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.